Müsilaj / Deniz Salyası Sınırlama - Korunma Bariyeri

Müsilaj, Deniz Salyası, korunma ve Sınırlama bariyer, Sea Snot
 
MÜSİLAJ DENİZ SALYASI SINIRLAMA BARİYERLERİ
ELACTEC firması tarafından üretilmekte olan Tip III Ruffwater bariyerleri Müsilaj / Deniz salyasının gerek su üstünde tabaka oluşturan kısmının gerekse su altında yüzer şekilde bulunan formlarının sınırlanması için kullanılır.
 
Bariyer Yüzdürücüsü; 12 inçlik (31 cm) sekizgen genişletilmiş polistiren kütüklerle sağlanmaktadır. Bariyer boyunca üst kısma yerleştirilen bu yüzdürücüler depolama esnasında katlanmaya imkân tanımak için aralarında cepler bulunacak şekilde tasarlanmıştır. 
Bariyer dokuması 22 oz (735 gr /m²) PVC brandadır, dikkat çekmesi için sarı renkli olup isteğe bağlı olarak diğer renkler mevcuttur.
 
Üst gergi elemanları; Bariyer yüzdürücüsünün 50 cm altında, bariyerin her iki tarafında, vinil kaplama içinde 8 milimetre çaplı galvanizli çelik halat bariyer kumaşına kaynaklanmış olarak yer almaktadır. Bu çelik halatlar bariyer bağlantı elemanlarına kösteklerle bağlanarak bariyerin üzerinde binecek yükün düzgün bir şekilde iletimini sağlamaktadır.
Safra ve alt gergi elemanı; Bariyer eteğinin uç kısmında dokumanın içinde çift katlı bir cep içinde 9 milimetre (ya da daha kalın) galvanizli çelik zincir yer almaktadır. Bariyer bölmesinin her iki ucunda yer alan yük plakalarına bağlı olan bu zincir hem bariyerin su içinde dik durmasını hem de bariyere bölmesine binen yükün düzgün bir şekilde iletimini sağlar.
 
Bölme boyu ve Bağlantı; Bariyerin standart bölme boyu 30 metre olup isteğe bağlı olarak daha kısa bölmeler sağlanabilir. Bölmeler birbirlerine yüzdürücü üst seviyesinden etek kenarına kadar uzanan alüminyum geçmeli bağlantı elemanları ile eklenir. Etek boyunca bağlantı eşit aralıklarla yerleştirilmiş yer alan iliklerin ip ile birleştirilmesi sureti ile yapılır.
 
Diğer; 
Bariyerin etek derinliği su derinliğine uygun olarak imal edilmektedir, etek kısmının yukarı aşağı hareket ettirilerek su derinliğine tam uyum sağlaması için halatlı kaldırma sistemi eklenebilir.
Bariyerin belirlene yerde sabitlenmesini sağlamak için bariyer boyunca her 1,5 metrede bir tonoz bağlantıları sağlanmıştır.
Bariyer etek malzemesi geçirimli ya da geçirimsiz tipte olabilir ancak müsilaj / deniz salyası için geçirimsiz etekler tavsiye edilmektedir.
 
Elastec üretimi Yosun, Deniz anası, Yüzer atık ve çöp engelleme, Deniz ve Göl alanlarına zinsiz girişi engelleyen Güvenlik Bariyerleri, Deniz ve gölllerde yapılan tarama, inşaat çalışmalarında kullanılan Bulanık Su perdeleri hakkında sizlere yardımcı olabiliriz.
 
Konuyla ilgili olarak bizi arayabilirsiniz.