TEHLİKESİZ ATIKLARIN İMHASI

Tehlikesiz atık olarak adlandırdığımız genelde ambalaj atıklarından oluşan atıklar normal koşullar altında geri dönüşüme tabi tutulurlar. Ancak bazı alanlar vardır ki; buralarda çöp toplama hizmetlerine kolaylıkla ulaşılamamaktadır;
Şehirden uzak piknik alanları;
Ulaşımı zor plajlar,
Dağcılık ve tırmanış kampları,
Gemiler ve barglar
Petrol arama alanları
Madencilik tesisleri,
Adalar,
Askeri tatbikat alanları.
Şantiyeler, iş makinası bakım onarım atölyeleri
 
Bunların haricinde gizlilik ve ya güvenlik için imha edilmesi, atık olsa da üçüncü şahısların elline geçmesinde sakınca olan maddeler;
Güvenlik elemanlarının kullandığı eskimiş üniformalar,
Fabrika ya da tesis çalışanlarının eskimiş elbiseleri,
Tohum üretim tesislerinde deney amaçlı olarak üretilmiş ve imha edilmesi gereken tohumlar,
Bandrol türü kullanılamayacak kıymetli evraklar.
Şirketlere ait saklama süresi dolmuş evraklar defterler.
Son kullanma tarihi dolmuş olan ilaçlar, Uyuşturucu, narkotik maddeler.
Yukarıda bahsedilen maddeleri ortada yakacak olursanız duman ve koku sorunu yaşar ve tam olarak yakmakta zorlanırsınız.
 
Bunun için SmartAsh olarak adlandırılan Tehlikesiz atık yakma aracını kullanabilirsiniz.
“SmartAsh”; EPA gerekliliklerine uyan ve tehlikeli olmayan atıkların imhasında kullanılan bir araçtır. Kullanımı çok kolay olan bu ürün 200 litrelik standart çemberli kapak sac varil içine konulan ve tehlikeli olmayan atıkları bertaraf etmek için kullanılır. Yüksek kapasiteli hava üfleyicileri ile sağlanan bol hava ve oksijenle desteklenen yanma kokusuz ve dumansızdır. Kül oranı ortalama %3 tür. 
 
“SmartAsh” istenirse yakıtla istenir ise yakıtsız olarak kullanılabilir, kuru ve yanmayı destekleyici malzemeler yüksek verimlilikte imha edilir ek yakıt gerekmez, rutubet oranı %15 üzerinde olan atıkların imhası için sisteme yakıt enjekte eden “OilAway” eklentisi kullanılır(Yakıt olarak mutfaklardan çıkan yağlar, servislerden çıkan motor yağları kullanılabilir.) 
Bu eklenti ile atık imha hızı saatte 23 litreye kadar çıkar. Şantiyelerde mutfak atıklarının yok edilmesinde kullanılabilir.
 
“SmartHeat” ünitesi ile atıkların yakılması esnasında ortaya çıkan ısı fabrikaların, tesislerin, garajların ısıtılması için kullanılabilir.
 
Bu cihazın çalıştırılması için 220 Volt elektrik gerekmektedir, elektriğin olmadığı yerlerde portatif bir jeneratör kullanılır.
 
Evrak, ambalaj, katı atık, imha