Kovid19 Maske, Plastik Eldiven, Koruyucu Tulum Atık imhası

Koronavirüsle mücadelede ve korunmada insanoğlunun başlıca savunma gereçlerinden maskeler, eldivenler ve koruyucu önlükler dünya genelinde giderek büyüyen atık sorununa dönüşmeye aday.
Virüsün yayılmasını önlemek için maskeler, birçok koşulda Türkiye dâhil çok sayıda ülkede zorunlu tutuluyor. Peki, Türkiye’de bu atık sorunun önlemek için neler yapılıyor?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tek kullanımlık maske, eldiven gibi malzeme atıklarının yönetimi ve bertaraf edilmesine ilişkin bir genelge hazırladı ve 8 Nisan’da 81 ilin valiliğine gönderdi.
Bu genelgeye göre maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının diğer atıklardan ayrı biriktirilmesi gerekiyor.
Ayrı biriktirilen bu materyallerin, 72 saat bekletilmesi ve bu süre tamamlandıktan sonra bertaraf edilmesi gerekiyor.
Kurum, kuruluş ve işletmelerin bu süreçte neler yapması gerektiğine dair genel bir çerçevenin çizildiği genelgede belli başlı kurallar getiriliyor.
Buna göre her kurum, kuruluş ve işletmenin binasındaki ortak kullanım alanlarına biriktirme ekipmanı yerleştirmesi gerekiyor.
Atık biriktirme, toplama, taşıma ve depolama ekipmanlarının kapaklı olması, gri renkli olması veya üzerinde gri etiket bulunması, o ekipmanda sadece eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının biriktirileceğini gösteren yazı veya görsellerin yer alması gerekiyor.
(Yukarıda okuduğunuz haber BBC Türkçeden alıntıdır)
 
Söz konusu atıkların bertaraf edilmesi için İşletmeler, Fabrikalar, Belediyeler, Kamu kuruluşları Siteler, Tarım İşletmeleri, Şirketler için güvenli çevreci bir çözüm sunuyoruz;
SmartAsh ;
SmartAsh; EPA gerekliliklerine uyan ve tehlikeli olmayan atıkların imhasında kullanılan bir araçtır. Kullanımı çok kolay olan bu ürün 200 litrelik standart çemberli kapak sac varil içine konulan ve tehlikeli olmayan atıkları bertaraf etmek için kullanılır. Etkili hava pompaları ile sağlanan bol hava ve oksijenle desteklenen yanma kokusuz ve dumansızdır. Kül oranı %3 tür. SmartAsh tüm dünyada binlerce müşterimiz tarafından memnuniyetle kullanılmaktadır. Bu ürünle gizli evraklar, süresi dolmuş faturalar mali evraklar yakılarak imha edilebilir.
 
Kamp alanlarında, kamyon garajlarında, piknik sahalarında, adalarda, barge'larda, madenlerde kullanılabilir. Evrak imhasında, ambalaj atıklarının, şirketlere özel üniformaların imhasında kullanılabilir. Yakma esnasında duman ve koku çıkmaz.
SmartAsh istenirse yakıtla istenir ise yakıtsız olarak kullanılabilir, kuru ve yanmayı destekleyici malzemeler yüksek verimlilikte imha edilir ek yakıt gerekmez, rutubet oranı %15 üzerinde olan atıkların imhası için sisteme yakıt enjekte eden “OilAway” eklentisi kullanılır. Bu eklenti ile atık imha hızı saatte 23 litreye kadar çıkar. Şantiyelerde mutfak atıklarının yok edilmesinde kullanılabilir.
 
Detaylı bilgi için;  Web sitemizi ziyaret edebilir www.cves.com.tr yada bizi arayabilirsiniz. 552 454 2636